Κατηγορίες
Καλάθι

Νέα από το NutriAthlon

20 Jan Τι θα Συμβεί Στο Σώμα, Αν Τρώτε Κάθε Μέρα 3 ΑΥΓΑ!
20 Dec Τροφές Που Αποτοξινώνουν Το Συκώτι
25 Aug Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα, Αν Κάνετε Κάθε Μέρα Σανίδα; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
23 Aug Ποιες Τροφές ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ Τα Νεφρά;
12 Aug 99% Αυτά Εκφυλίζουν Την ΚΑΡΔΙΑ! + Τι Πρέπει Να Κάνετε
08 Aug Πως Καταστρέφουμε Τα Έντερά Μας; 10 Συνήθειες Που Πρέπει Να Ξεχάσετε!
05 Aug Ο Εγκέφαλος Θα Λειτουργεί 100%. ΤΡΟΦΕΣ Για Τον Εγκέφαλο & Μνήμη!
05 Aug 100% Απαραίτητες Τροφές Για Τον Θυρεοειδή, Που Μειώνουν Το Ρίσκο Παθήσεων!
08 Sep Γεια σας... είμαι το συκώτι σας!
admin 0 2264
ΠΗΓΗ: https://oiko-iasis.blogspot.com/Το Συκώτι μας είναι η Ζωή μας!Το προσέχουμε για να έχουμε ή… βέβαια, μόνο όταν γνωρίζουμε τι κάνει το συκώτι μας για τη ζωή μας, θα μάθουμε να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε όσο χρειάζεται για να ζήσουμε μια φυσιολογική Ζωή! Ακούστε λοιπόν τι κάνει και πώς λει..
27 Jul Τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής
admin 0 5002
Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι τη σημερινή εποχή ενδιαφέρονται για μια καλύτερη και πιο ισορροπημένη διατροφή. Για να είναι όμως πιο πλήρης η διατροφή και να προσφέρει τα μέγιστα στην υγεία μας, είναι καλό να γνωρίζουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να..
26 Jul Είναι αναγκαία για τον οργανισμό η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής;
0 1639
Είναι βέβαιο ότι σήμερα η διατροφή µας είναι πολύ πλουσιότερη απ’ ό,τι παλιότερα. Από την άλλη πλευρά όμως, η περιεκτικότητα των σημερινών τροφών σε θρεπτικά συστατικά είναι πολύ μικρότερη και οι λόγοι είναι ποικίλοι.Λόγοι για τους οποίους μειώνονται τα θρεπτικά συστατικά στις τροφέςΑρχικά πρέπει να..
26 Jul Η σημασία των πρωτεϊνών στη διατροφή μας
admin 0 3224
Το όνομα «πρωτεΐνη» προέρχεται από τη λέξη «πρώτειος» που σημαίνει: αυτός που κατέχει την πρώτη θέση, αυτός που ξεχωρίζει για την ποιότητά του, ο έξοχος.Περιγράφηκε αρχικά και ονομάστηκε από τον Γιόνς Γιάκομπ Μπερτσέλιους το 1838. Εντούτοις, ο κεντρικός ρόλος των πρωτεϊνών στους ζωντανούς οργανισμού..
25 Jul Πως συντίθενται οι πρωτεΐνες - Ο ρόλος των αμινοξέων
0 6235
Ο ανθρώπινος οργανισμός προμηθεύεται τις πρωτεΐνες μέσω της τροφής. Όλες οι πρωτεΐνες συντίθενται από συνδυασμούς 21 διαφορετικών αμινοξέων. Τα αμινοξέα δηλαδή είναι τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών. Από χημικής απόψεως πρόκειται για χημικές ενώσεις που περιέχουν τουλάχιστον μια καρβονική ομάδα και..
24 Jul Κατάταξη των πρωτεϊνών
0 3029
Οι πρωτεΐνες της τροφής μας, αναλόγως της προέλευσής τους κατατάσσονται σε ζωικές και φυτικές.Αναλόγως της μορφής τους διακρίνονται σε ινώδεις πρωτεΐνες και σε σφαιρικές πρωτεΐνες.Με κριτήριο τη σύνθεσή τους διακρίνονται σε απλές (όταν αποτελούνται μόνο από αμινοξέα) και σε σύνθετες (όταν στο μόρι..
22 Jul Βιολογική αξία (Β.Α.) των πρωτεϊνών
0 6293
Η Βιολογική Αξία (Β.Α.) είναι ένας δείκτης της αναλογίας της απορροφούμενης πρωτεΐνης από ένα τρόφιμο, σε σχέση μ’ αυτήν που τελικά ενσωματώνεται στις πρωτεΐνες του οργανισμού. Μας δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πρωτεΐνη που έχει υποστεί πέψη, στη σύνθεση πρωτεϊνών μέσα στα κύτταρα τ..
21 Jul Πόση πρωτεΐνη χρειαζόμαστε καθημερινά;
0 2619
Η καθημερινή πρόσληψη της απαραίτητης ποσότητας πρωτεΐνης είναι πολύ σημαντική, ώστε να γίνονται σωστά όλες οι λειτουργίες του οργανισμού.O οργανισμός µας διασπά σε αμινοξέα την πρωτεΐνη που λαμβάνουμε από την τροφή ή αποδομεί κάποια πρωτεΐνη του σε αμινοξέα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιεί γ..
18 Jul Τύποι πρωτεϊνών
admin 0 4342
Ο ανθρώπινος οργανισμός προκειμένου να συντηρήσει το σύνολο των λειτουργιών του, θα πρέπει απαραίτητα να λαμβάνει καθημερινά μέσω της διατροφής ορισμένη ποσότητα πρωτεΐνης. Η ποσότητα αυτή είναι ανάλογη του σωματικού βάρους, της δραστηριότητας, του φύλου, της ηλικίας, της κατάστασης της υγείας, κλπ...
17 Jul Πρωτεΐνη ορού γάλακτος (Whey Protein)
admin 0 5001
ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣΗ πρωτεΐνη ορού γάλακτος ή οροπρωτεΐνη (whey protein) είναι ένα μίγμα πρωτεϊνών που προκύπτει από τον ορό του γάλακτος. Ο ορός του γάλακτος είναι ένα ημιδιαφανές υγρό που αποτελεί παραπροϊόν της διαδικασίας παραγωγής τυριού. Aποτελείται κατά 95% από νερό και ..
16 Jul Καζεΐνη Γάλακτος
admin 0 3109
ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΖΕΪΝΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣΗ ονομασία της καζεΐνης προέρχεται από τη Λατινική “caseus” που σημαίνει τυρί. Η καζεΐνη ανήκει στην οικογένεια των φωσφοπρωτεϊνών. Αυτές οι πρωτεΐνες συναντώνται στο γάλα των θηλαστικών και συντίθενται από τους μαστικούς αδένες τους. Στο ανθρώπινο γάλα η καζεΐνη απο..
15 Jul Πρωτεΐνη αυγού
admin 0 7701
ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΑΥΓΟΥΤο αυγό της κότας, είναι μια πλήρης τροφή που παρέχει στον οργανισμό ένα μεγάλο φάσμα από υψηλότατης ποιότητας θρεπτικά συστατικά. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πολύ υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Για πολλά χρόνια, και πριν από την εμφάνιση των πρωτεϊνούχων σκευασμάτων..
Εμφάνιση 1 έως 20 από 20 (1 Σελ.)