Κατηγορίες
Καλάθι

Udo's Ultimate Digestive Enzyme 60 caps ::FLORA-FMD::

Udo's Ultimate Digestive Enzyme 60 caps ::FLORA-FMD::
-20 % Μη Διαθέσιμο
Flora - FMD Flora - FMD
Udo's Ultimate Digestive Enzyme 60 caps ::FLORA-FMD::
28,40€
35,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 22,90€

Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο

Καλέστε μας στο 2310 225 747 για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

60 κάψουλες

ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • SKU: 021918

Πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι νοιώθουν αμέσως καλύτερα μόλις παίρνουν κάποιο πεπτικό ένζυμο σε κάθε γεύμα. Διευκολύνει την πέψη, μειώνει την κόπωση, τα φουσκώματα και την κακοδιαθεσία που συχνά ακολουθούν μετά το φαγητό. Το Ultimate Digestive Enzyme επιτυγχάνει την ολοκληρωμένη απορρόφηση της καθημερινής μας τροφής, ανεξαρτήτως διατροφικών επιλογών. Ιδανικό για όλους.

Τι είναι τα πεπτικά ένζυμα;

Τα ένζυμα είναι μεγαλομόρια πρωτεΐνης, βρίσκονται σε κάθε ζωντανό οργανισμό και δρουν ώστε να:

  • μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια
  • υποστηρίζουν το χτίσιμο νέων κυττάρων
  • ελέγχουν τη μεταβολική διαδικασία
  • επιταχύνουν τις βιοχημικές οργανικές αντιδράσεις

Υπάρχουν 2 βασικά είδη ένζυμων που εμπλέκονται στη διαδικασία της πέψης δρώντας σαν καταλύτες:

  • 1. Τα πεπτικά ένζυμα, τα οποία παράγει ο οργανισμός και είναι σαν ψαλίδια που κόβουν τις τροφές που τρώμε σε βασικές δομικές μονάδες, τις οποίες έπειτα απορροφά ο οργανισμός μας και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει κύτταρα, ιστούς, όργανα, αδένες και γενικά το σύνολο των οργανικών συστημάτων. Παράγονται ενδογενώς από το πάγκρεας, το στομάχι και τους σιελογόνους αδένες.
  • 2. Τα τροφικά ένζυμα, τα οποία βρίσκονται στις ωμές τροφές οι οποίες, όταν δεν καταναλώνονται φρέσκες, αποσυντίθενται δηλαδή κυριολεκτικά «τρώνε» τον εαυτό τους.

Τι είναι πέψη;

Η πέψη είναι η διαδικασία διάσπασης της τροφής σε βασικές θρεπτικές δομικές μονάδες, που απορροφώνται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και χρησιμοποιούνται για τις πολλαπλές λειτουργικές ανάγκες του οργανισμού. Ιδανικά, η πέψη υποστηρίζεται από ένα συνδυασμό πεπτικών και τροφικών ένζυμων.

Ξεκινά από το στόμα με τα ένζυμα του σάλιου να διασπούν άμυλο και σάκχαρα.

Στο στομάχι, το υδροχλωρικό οξύ δρα στις πρωτεΐνες, ενώ τα τροφικά ένζυμα συνεχίζουν να διασπούν τις τροφές σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια στο αλκαλικό περιβάλλον του λεπτού εντέρου, πλούσιου σε παγκρεατικά ένζυμα, μέχρις ότου τα θρεπτικά συστατικά να είναι έτοιμα για απορρόφηση από την κυκλοφορία του αίματος.

Η μη επαρκής μάσηση δεν επιτρέπει στα ένζυμα του σάλιου να δράσουν πριν η τροφή οδηγηθεί στο στομάχι. Οι ωμές τροφές πρέπει να μασιούνται επαρκώς, επειδή η κυτταρίνη είναι σκληρή και το πάγκρεας δεν εκκρίνει τη σελουλάση (cellulase) που διασπά την κυτταρίνη. Έτσι οι υγρές τροφές πρέπει να μείνουν αρκετή ώρα στη στοματική κοιλότητα, ώστε τα ένζυμα του σάλιου να διασπάσουν το άμυλο και τα σάκχαρα, ενώ οι στερεές τροφές, πρέπει να μασηθούν μέχρι να αποκτήσουν ρευστή μορφή. Η τροφή πρέπει να μασιέται περίπου 30-50 φορές πριν την κατάποση, μέχρι να αποκτήσει υγρή μορφή.

Οι συνέπειες της έλλειψης ενός ένζυμου

Τα ένζυμα είναι ευαίσθητα στη θερμότητα. Το μαγείρεμα μπορεί να καταστρέψει το 100% των φυσικών ένζυμων που βρίσκονται στις τροφές. Η απουσία των φυσικών ένζυμων στη σύγχρονη διατροφή, οδηγεί το πάγκρεας, το οποίο φυσιολογικά είναι προορισμένο να εκκρίνει τόσα ένζυμα όσα χρειάζονται για να τελειώσει η δουλειά που ξεκίνησε στο στόμα και στο στομάχι, να υπερλειτουργεί. Τελικά, μπορεί να μη καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις για παραγωγή ένζυμων, επιτρέποντας έτσι μερικώς διασπασμένες τροφές να εισχωρήσουν στην κυκλοφορία του αίματος. Το σώμα δεν αναγνωρίζει αυτές τις ατελώς διασπασμένες τροφές (κυρίως πρωτεΐνες) σαν θρεπτικά στοιχεία και θεωρώντας ότι δέχεται επίθεση, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα με τη μορφή αλλεργικής ή φλεγμονώδους αντίδρασης. Το ανοσοποιητικό ξεκινά τη διαδικασία παραγωγής αντισωμάτων ενάντια στην τροφή (η οποία θα έπρεπε να αποτελεί έναν φιλικό επισκέπτη) αντί να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να αντιμετωπίζει και να θεραπεύει τραύματα και να καταπολεμά ιούς, βακτήρια και μύκητες.

Η διατροφική συμπλήρωση των πεπτικών ένζυμων με το Ultimate Digestive Enzyme υποστηρίζει τη σωστή πέψη, βελτιώνει τη διαθρεπτική απορρόφηση, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και ελαττώνει την εμφάνιση αερίων, φουσκωμάτων, τροφικών αλλεργιών και δυσανεξιών.

Πώς μπορεί το Ultimate Digestive Enzyme να βοηθήσει;

  • Διασφαλίζει τη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές και άλλα συμπληρώματα
  • Επιτρέπει στο πάγκρεας να ξεκουραστεί, να ανανεωθεί και να επανέλθει σε κανονικό επίπεδο λειτουργίας
  • Τα ενεργειακά μας επίπεδα αυξάνονται επειδή πιο πολλές θρεπτικές ουσίες είναι διαθέσιμες στα κύτταρα
  • Υποστηρίζει ένα υγιές πεπτικό σύστημα, απαλλάσσοντάς το από τα συμπτώματα της ατελούς πέψης

Γιατί χρειάζομαι μείγμα ενζύμων;

Δεν υπάρχει μόνον ένα ένζυμο ή μια ενζυμική φόρμουλα που να είναι κατάλληλη για όλους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διατροφικές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής μας, όπως επίσης και οι δυνατότητες του πεπτικού μας συστήματος, αλλάζουν με το χρόνο και τις διαφορετικές συνθήκες στη ζωή μας.

Πολλοί άνθρωποι ακολουθούν μια επιλεκτική διατροφή για διάφορους λόγους υγείας. Δίαιτες πρωτεϊνικές, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, χορτοφαγικές, μακροβιοτικές, ωμών τροφών και ακόμα αποτοξινωτικές ή αντιμυκητιακές είναι όλες εξειδικευμένες, απαγορευτικές για πολλές ομάδες σημαντικών τροφών και συχνά στερούνται ισορροπίας.

Στον αντίποδα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τρέφονται άτακτα και απρόσεκτα με επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες παρέχουν στον οργανισμό πολύ χαμηλής θρεπτικής αξίας γεύματα, πλούσια σε πρωτεΐνες, ραφιναρισμένους υδατάνθρακες και καταστροφικά λιπαρά. Τέλος, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι ακόμα και αν η διατροφή τους είναι αρκετά υγιεινή και ισορροπημένη, νοιώθουν πραγματικά καλύτερα όταν καταναλώνουν πεπτικά ένζυμα με κάθε γεύμα. Το Ultimate Digestive Enzyme βοηθά το πεπτικό σύστημα να απορροφά τα σωστά θρεπτικά συστατικά και απαλείφει τα συμπτώματα της ατελούς πέψης.

Τι πρέπει να περιμένει κανείς;

Μπορεί να παρατηρήσετε μια αύξηση στη συχνότητα των κενώσεων, μόλις ξεκινήσετε να παίρνετε το Ultimate Digestive Enzyme. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι που προμηνύει ότι η πεπτική διαδικασία έχει γίνει ήδη πιο αποτελεσματική και η κινητικότητα του εντέρου πιο αποτελεσματική. Μετά από λίγες ημέρες, μπορεί να παρατηρήσετε ότι αποβάλλετε λιγότερα κόπρανα, επειδή περισσότερη τροφή διασπάται και οι θρεπτικές ουσίες χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό.

Πολλοί άνθρωποι επίσης παρατηρούν ότι, μόλις αρχίζουν να επιτυγχάνουν καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, είναι ικανοποιημένοι με λιγότερο φαγητό, με αποτέλεσμα τη μείωση της πείνας και της λαιμαργίας. Αντίστροφα κάποιοι άλλοι, που είναι ελλιποβαρείς λόγω κακής απορρόφησης θρεπτικών ουσιών, αναγνωρίζουν ότι τα πεπτικά ένζυμα τους βοηθούν να αξιοποιήσουν τη θρεπτική αξία των τροφών, επιτρέποντας στον οργανισμό τους να συντηρηθεί και να αναπτυχθεί καλύτερα χωρίς να αδυνατίζει.

Τα ένζυμα στο Ultimate Digestive Enzyme είναι 100% φυτικής προέλευσης. Προέρχονται από φυτά και καλλιέργειες μυκήτων.

Η επιλογή των 7 ενεργών ένζυμων έχει γίνει ώστε το κάθε ένζυμο να συνεισφέρει στη διάσπαση διαφορετικών διατροφικών ομάδων. Κάθε ένζυμο λειτουργεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος ph. Κάποια υποβοηθούν την πέψη στο όξινο περιβάλλον του ανώτερου και του κατώτερου πεπτικού σωλήνα, ενώ άλλα μπορούν να είναι ενεργά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές του αλκαλικού περιβάλλοντος του λεπτού εντέρου:

  • Alpha-amylase: Διασπά το άμυλο των τροφών σε απλά σάκχαρα
  • LactaseΔιασπά τη λακτόζη και βοηθά την πέψη των γαλακτοκομικών
  • Alpha-galactosidase: Υδρολύει τους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες
  • ProteaseΙσχυρή ινολυτική και αντιφλεγμονώδης δράση
  • Cellulase: Μετατρέπει την κυτταρίνη σε γλυκόζη, μειώνει τον όγκο των ινών
  • Lipase/Triacylglycerol lipase: Διασπά τα τριγλυκερίδια, συνεργάζεται με τα παγκρεατικά ένζυμα
  • Stem bromelain: Πρωτεϊνολυτικό με σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση

Συστατικά: Κάθε κάψουλα –κατάλληλη για χορτοφάγους– περιέχει: Καθαρό μείγμα φυτικών πεπτικών ένζυμων με εγγυημένη δραστικότητα:

  • Alpha-amylase (Aspergillus oryzae) 5000 FCC DU (62.5 mg)
  • Lactase (Aspergillus oryzae) 3000 FCC ALU (37.5 mg)
  • Alpha-galactosidase (Aspergillus niger) 260 FCC GalU (29.9 mg)
  • Protease 4.5 (Aspergillus oryzae) 12500 FCC HUT (25 mg)
  • Cellulase (Trichoderma longibrachiatum) 400 FCC CU (11.5 mg)
  • Lipase/Triacylglycerol lipase (Rhizopus oryzae) 150 FCC LU (8.6 mg)
  • Stem bromelain (Ananas comosus) 50000 FCC PU (1.7 mg)

Άλλα συστατικά: Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, φυτικό άλας μαγνησίου, μαλτοδεξτρίνη και υπρομελλόζη.


Γενικά:

Κάθε ένζυμο κάνει μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά πολύ καλά και πολύ γρήγορα. Για παράδειγμα, ένα ένζυμο πρωτεάση διασπά μια πρωτεΐνη, σε μια συγκεκριμένη θέση ένα εκατομμύριο φορές ανά δευτερόλεπτο.

  • Οι αμυλάσες διασπούν τους σύνθετους υδατάνθρακες σε άμυλο και απλά σάκχαρα, συμπεριλαμβανομένης της σακχαρόζης, της λακτόζης και της μαλτόζης
  • Οι πρωτεάσες σπάζουν μεγάλες πρωτεϊνικές αλυσίδες ή πολυπεπτίδια σε μικρότερες αλυσίδες αμινοξέων και τελικά σε απλά αμινοξέα
  • Οι κυτταρινάσες, οι οποίες δεν βρίσκονται στο ανθρώπινο σύστημα, διασπούν τους δεσμούς των ινών, διακόπτοντας τη δομή των πλεγμάτων ή των κυτταρικών τοιχωμάτων που περιβάλλουν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά στα φυτά, ενώ η σελλουλάση αυξάνει το θρεπτικό πλεονέκτημα των φρούτων και των λαχανικών
  • Οι λιπάσες διασπούν τα λίπη ή τα τριγλυκερίδια σε λιπαρά οξέα και μονογλυκερίδια

Φυτικά-μικροβιακά ένζυμα έναντι ζωικών ενζύμων

  • Η ζύμωση με μικροοργανισμούς αποτελεί μακρά παράδοση χρήσης σε τρόφιμα
  • Τα φυτικά-μικροβιακά ένζυμα είναι ενεργά σε pH από 3,0 έως 9,0 (που περιλαμβάνει το pH του ανώτερου στομάχου) και μπορούν να διευκολύνουν την πέψη πολύ μεγαλύτερης ποσότητας πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους.
  • Τα φυτικά-μικροβιακά ένζυμα επιδεικνύουν δραστικότητα σε ολόκληρη την πεπτική διαδικασία.
  • Τα ζωικά ένζυμα λειτουργούν μόνο σε στενό εύρος pH και σε συγκεκριμένες ανατομικές θέσεις -για παράδειγμα η πεψίνη είναι ενεργή μόνο στο πολύ όξινο περιβάλλον του ενεργού στομάχου.
  • Ορισμένα ένζυμα ζωικής προέλευσης καταστρέφονται από το χαμηλό pH που υπάρχει στο στομάχι, εκτός αν μπαίνουν σε κάψουλα με εντεροδιαλυτή επικάλυψη -η παγκρεατίνη, η θρυψίνη και η χυμοθρυψίνη είναι ενεργά μόνο στην αλκαλικότητα του δωδεκαδακτύλου.
  • Η εντεροδιαλυτή επικάλυψη μπορεί να αποτρέψει τη διάλυση των ενζύμων και να αποτρέψει οποιοδήποτε πεπτικό όφελος. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μη εντεροδιαλυτά επικαλυμμένα προϊόντα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικά από τα επικαλυμμένα προϊόντα.
  • Επειδή τα ένζυμα που βασίζονται σε μικροβιακές καλλιέργειες φυτών είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη διάσπαση και την προ-πέψη των τροφίμων, μειώνουν τα φαινόμενα της εντερικής διαπερατότητας.
  • Οι πηγές για τα μικροβιακά ένζυμα είναι μη ζωικές πηγές όπως Aspergillus oryzae, bacillus subtilis, ananas comosus, bromelain και carica papaya ή παπαΐνη, aspergillus niger, rhizopus oryza, hordeum vulgare, trichoderma και longbrachiatum.
  • Τα ένζυμα είναι απομονωμένες πρωτεΐνες, όχι ζωντανοί οργανισμοί· δεν υπάρχουν π.χ. ζωντανά κύτταρα Aspergillus στο απομονωμένο ένζυμο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχύλισης. Είναι ασφαλείς μικροοργανισμοί που προήλθαν από ασφαλή διαδικασία ζύμωσης.
  • Τα μικροβιακά ένζυμα έναντι των ζωικών ενζύμων φέρνουν άμεση ανακούφιση, μειώνουν την παραγωγή αερίων/μετεωρισμό μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες (όπως σταυρανθή λαχανικά, όσπρια, τροφές ολικής αλέσεως). Αυτό καθιστά εφικτό να καταναλώνουν όλοι αυτές τις τόσο ωφέλιμες τροφές.

Η σημασία των πρωτεολυτικών ενζύμων για την ελάττωση των ερεθισμών

Το Ultimate Digestive Enzyme περιέχει διαφορετικά πρωτεολυτικά ένζυμα που λειτουργούν είτε σε αλκαλικό ή σε όξινο ph, έτσι ώστε η πέψη να πραγματοποιείται ολοκληρωμένα –από το στόμα και σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το λεπτό έντερο. Έτσι διευκολύνεται η μείωση των ερεθισμών και των αλλεργικών αντιδράσεων που προκαλούνται από την ατελή διάσπαση των πρωτεϊνών κατά την πέψη και την είσοδό τους στην κυκλοφορία.

Η σημασία της λακτάσης

Η δυσανεξία στη λακτόζη εμφανίζεται όταν ανεπαρκή επίπεδα ενζύμων δισακχαριτών εκκρίνονται στο λεπτό έντερο προκαλώντας δυσαπορρόφηση και φυσική δυσφορία.

Η έλλειψη λακτάσης θεωρείται η πιο συνηθισμένη και γνωστή μορφή δυσανεξίας σε υδατάνθρακες. Τα περισσότερα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, έχουν υψηλή δραστηριότητα της λακτάσης κατά τη γέννηση. Ωστόσο, αυτή η ενζυμική δραστηριότητα μπορεί να μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα ήδη κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και να παραμείνει χαμηλή κατά την ενηλικίωση. Περίπου το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ανεπαρκής σε εντερική λακτάση με περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού στις δυτικές χώρες να θεωρείται ότι δεν μπορεί να αφομοιώσει τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η λακτάση έχει βρεθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη που σχετίζονται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων

Η δυσανεξία στη σακχαρόζη

Η επικράτηση των επεξεργασμένων και εξευγενισμένων τροφίμων στη δυτική διατροφή σημαίνει ότι καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα σακχαρόζης που μπορεί να συμβάλλει σε αδικαιολόγητο πεπτικό στρες. Θεωρείται ότι η μη αναγνωρισμένη δυσανεξία στη σακχαρόζη αποτελεί παράγοντα που συμβάλλει σε πολλές αλλεργίες. Η αλφα-γαλακτοσιδάση υδρολύει τα σάκχαρα της σειράς Raffinose. Τα σάκχαρα της σειράς Raffinose υπάρχουν επίσης στα σταυρανθή λαχανικά, στα γογγύλια, τα κρεμμύδια, τα φασόλια κ.ά.. Αυτά τα πολύπλοκα σάκχαρα δεν πέπτονται στο ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα αλλά αντιθέτως ζυμώνονται από την εντερική χλωρίδα και συνήθως δημιουργούν αέρια.

Τι σημαίνουν οι μονάδες μέτρησης που αναγράφονται στην ετικέτα;

Το Ultimate Digestive Enzyme εκφράζεται στις διεθνείς μονάδες FCC (Food Chemical Codex = Χημικός κώδικας τροφίμων). Αυτό πιστοποιεί ότι τα ένζυμα έχουν ελεγχθεί ως προς την δραστικότητα και την ισχύ τους.

Οι μονάδες διαφέρουν από ένζυμο σε ένζυμο, επειδή απαιτούνται έλεγχοι διαφορετικής λειτουργικότητας για διαφορετικά ένζυμα. Οι ετικέτες που αναφέρονται μόνο στις μονάδες βάρους των περιεχομένων ένζυμων δεν δίνουν καμία πληροφορία για την δύναμη ή την δραστικότητά τους.

Είναι απαραίτητη η εντεροδιαλυτή επίστρωση της κάψουλας; Γιατί το Ultimate Digestive Enzyme δεν έχει;

Ο σκοπός της εντεροδιαλυτής επίστρωσης είναι να διατηρήσει ανέπαφη μια κάψουλα ή μια ταμπλέτα κατά την πορεία της μέσω του έντονα όξινου περιβάλλοντος του στομάχου, μέχρι να φτάσει στο αλκαλικό περιβάλλον του λεπτού εντέρου. Αυτό δεν είναι απαραίτητο με το Ultimate Digestive Enzyme, επειδή αυτά τα συγκεκριμένα φυτικής προέλευσης ένζυμα έχουν ένα ευρύτατο φάσμα δραστικότητας, γι’ αυτό και παραμένουν σταθερά στα στομαχικά οξέα. Άλλα συμπληρώματα ένζυμων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρασκευάζονται από όργανα ζώων, είναι πολύ πιο ευαίσθητα και απαιτείται εντερική επίστρωση για να χρησιμοποιηθούν.

Είναι τα ένζυμα ασφαλή;

Τα φυτικής προέλευσης ένζυμα και αυτά που προέρχονται από καλλιέργεια μυκήτων είναι εξαιρετικά ασφαλή και χρησιμοποιούνται από Ασιατικούς πολιτισμούς εδώ και αιώνες. Το Ultimate Digestive Enzyme είναι ένας συνδυασμός 7 απαραίτητων τροφικών ένζυμων από φυτά και καλλιέργειες μυκήτων τα οποία αφού εκχυλιστούν, συσκευάζονται σε κάψουλες. Επειδή τα ένζυμα είναι πρωτεΐνες, ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει σαν πηγή πρωτεϊνών. Η επιστημονική έρευνα δεν έχει ορίσει ένα ανώτατο όριο δόσης και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ακόμα και αν κάποιος πάρει υπερβολική ποσότητα.

Συνιστώμενη Δόση: Ενήλικες: 1-2 κάψουλες τη μέρα. Λάβετε 1 κάψουλα με την πρώτη μπουκιά φαγητού στο γεύμα. Για βαριά γεύματα, λάβετε 1 κάψουλα επιπλέον. Αποφύγετε τη χρήση με άδειο στομάχι, ιδίως αν υπάρχει έλκος.

Προειδοποιήσεις: 

Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. 

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τη χρήση: αν είστε έγκυοςθηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή έχετε γαστρικά/εντερικά έλκη.

Φύλαξη σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μακριά από παιδιά.