Οι ανάγκες του πεπτικού μας συστήματος αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε. Γι αυτό το λόγο η Flora έχει σχεδιάσει διαφορετικό μείγμα προβιοτικών, το Senior’s Probiotic, για να ενισχύσει τη φυσική μικροχλωρίδα των ενηλίκων μετά τα 55. Ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το πεπτικό σύστημα, αλλά η προσθήκη προβιοτικών στο μείγμα διατροφής μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των καλών βακτηρίων, διατηρώντας την ισορροπία με τα "κακά" βακτήρια και βοηθώντας φυσικά στη διατήρηση μιας υγιούς μικροχλωρίδας. Όλα τα προβιοτικά της Flora είναι μοναδικά στον τρόπο που έχουν αναπτυχθεί ώστε να επιβιώνουν στο πεπτικό, να εγκαθίστανται και να δημιουργούν αποικίες στις βλεννογόνους, να είναι εντέλει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενήλικες χρειάζονται πολλά μπιφιδοβακτήρια για να επιτύχουν καλύτερη εντερική υγεία. Παίρνοντας μόνο οξεόφιλους, χωρίς μπιφιδοβακτήρια, μπορεί να οδηγηθούν σε δυσκοιλιότητα-κάτι που πρέπει να αποφευχθεί ώστε οι τοξίνες να μην επαναπορροφηθούν πριν προλάβουν να απορριφθούν από τον οργανισμό. Αυτή η φόρμουλα δίνει έμφαση στις καλλιέργειες μπιφιδοβακτηρίων, απαραίτητες για την υγεία και τη μακροβιότητα των ενηλίκων. Επίσης, είναι ειδικά σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, κοινό πρόβλημα που απασχολεί τους γηραιότερους ηλικιακά συνανθρώπους μας.
Το Ανώτατο Επίπεδο Ποιότητας στην Παρασκευή τους
Η διαδικασία παρασκευής είναι θεωρητικά απλή και ταυτόχρονα σύνθετη στην εφαρμογή της. Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία των ειδικών επιστημόνων έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή της υψηλότερης δυνατής στανταρισμένης συγκέντρωσης προβιοτικών.
Καλλιέργεια & ζύμωση
Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται σε ένα ειδικό μέσο καλλιέργειας και αύξησης όγκου, μέχρι να μεταβούν στη ζύμωση. Η καλλιέργεια προβιοτικών που προκύπτει, από διαυγής γίνεται θολή λόγω της βακτηριακής αναπαραγωγής.
Φιλτράρισμα
Μόλις η ζύμωση έχει ολοκληρωθεί, η καλλιέργεια συμπυκνώνεται για να μειωθεί σε όγκο και να προστατευτεί ζωντανή μέχρι την επόμενη περίπλοκη φάση επεξεργασίας, με την προσθήκη «κρυοπροστατευτικών».
Λυοφιλοποίηση (αφυδάτωση σε συνθήκες κατάψυξης)
Η συμπυκνωμένη βακτηριακή καλλιέργεια καταψύχεται στους -40℃. Έπειτα, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εξάχνωση, ο πάγος μετατρέπεται σε ατμό, παράγοντας μια συμπαγή κρούστα έτοιμη για κονιορτοποίηση (άλεσμα).
Κονιορτοποίηση
Στη συνέχεια η κρούστα αλέθεται προσεκτικά σε λεπτή πούδρα που περιέχει υψηλή βακτηριακή συγκέντρωση. Αυτή είναι πλέον η καθαρή καλλιέργεια.
Ανάμειξη
Η καθαρή καλλιέργεια αναμειγνύεται με φυσικές συσσωματικές ουσίες για να καταστήσει δυνατή την επακόλουθη φάση της τοποθέτησης σε κάψουλες.
Συσκευασία
Η Flora χρησιμοποιεί κάψουλες κατάλληλες για χορτοφάγους που, εξαιτίας της πολύ χαμηλής υγρασίας τους, επιμηκύνουν το χρόνο ζωής των ευαίσθητων στην υγρασία προβιοτικών. Αποκλειστικά γυάλινες σκούρες, ανακυκλώσιμες, μη-αντιδρώσες, κεχριμπαρένιες φιάλες διασφαλίζουν τη σταθερότητα και την ακεραιότητα του προϊόντος.