Τι είναι τo krill
Τα krills είναι θαλάσσιοι οργανισμοί, ανήκουν στα
καρκινοειδή (crustaceans) μαλακόστρακα και μοιάζουν με μικρές γαρίδες. Αλιεύονται σαν τροφή για ανθρώπους και κατοικίδια
ζώα τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Είναι μια καθαρή, αειφορική και βιώσιμη
θαλάσσια πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3, τα οποία είναι απαραίτητα για την
ανθρώπινη υγεία συνολικά.
Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στο O-KRILL 3™ είναι
εξαιρετικής ποιότητας συμπυκνωμένα EPA και DHA και θεωρούνται ανώτερα επειδή
είναι δεσμευμένα στα φωσφολιπίδια, ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών
μεμβρανών και γι’ αυτό το λόγο απορροφώνται πολύ γρήγορα. Τα λιπαρά οξέα στα
ιχθυέλαια είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων και απορροφώνται πολύ πιο αργά. Επίσης,
το O-KRILL 3™ είναι πλούσιο στο φυσικά ευρισκόμενο
αντιοξειδωτικό Ασταξανθίνη, που του δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Ένα
άλλο στοιχείο που το διαφοροποιεί από τα ιχθυέλαια είναι η φυσικά ευρισκόμενη
Χολίνη που είναι σημαντική για την ηπατική λειτουργία.
Το
O-KRILL 3™ με τα Ωμέγα-3 θαλασσινής προέλευσης (EPA/DHA) είναι εξαιρετικά
ωφέλιμο για το σύνολο του οργανισμού:
Υγεία της Καρδιάς
- συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς (Βιβλ. Αναφορά 1)
- βοηθά στη διατήρηση υγιούς πίεσης του αίματος (2,3)
- υποστηρίζει υγιή επίπεδα τριγλυκεριδίων του αίματος (4,5)
- προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα (6)
- διατηρεί υγιείς τις αρτηρίες (7)
Υγεία του Εγκέφαλου
- το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής εγκεφαλικής
λειτουργίας και στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου (8,9,10)
- το EPA έχει θετική επίδραση στη συμπεριφορά και τη διάθεση
(11,12)
- η συμπλήρωση με DHA μπορεί να μειώσει το καθημερινό στρες
(13)
- η χολίνη αναβαθμίζει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη
Αρθρώσεις
- βοηθά στη διατήρηση υγιών αρθρώσεων (14)
Όραση
- το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης (18)
- τα Ω3 λιπαρά οξέα μειώνουν την οξείδωση του αμφιβληστροειδή χιτώνα
του ματιού και διατηρούν την υγρασία στα μάτια
Επιδερμίδα
- Μειώνει την ξηρότητα της επιδερμίδας και αυξάνει την υγρασία
- Προστατεύει από την ακτινοβολία και τα ηλιακά εγκαύματα (19)
Προ-εμμηνοπαυσιακό σύνδρομο
- Το έλαιο από Krills δείχνει ότι μειώνει σημαντικά τα
συναισθηματικά και τα σωματικά συμπτώματα του PMS (17)
Ηπατική Υγεία
- Η χολίνη συνεισφέρει στην υγιή ηπατική λειτουργία και στον
υγιή μεταβολισμό των λιπιδίων και της ομοκυστεΐνης
Η
εξαιρετική ποιότητα του Udo’s Choice® O-KRILL 3™
Το O-KRILL 3™ προέρχεται από
Krills αλιευμένα στα αμόλυντα νερά της Ανταρκτικής χρησιμοποιώντας μια
πιστοποιημένη κατά MSC οικολογική μέθοδο συγκομιδής. Αυτή διασφαλίζει ότι τα
Krills θα παραμείνουν ένας πολύτιμος φυσικός πόρος διαθέσιμος στις μελλοντικές
γενιές. Το δικό μας Krill Oil είναι φυσικό, 100% αγνό και αναλλοίωτο χωρίς να
έχει υποβληθεί σε σκληρές επεξεργασίες που καταστρέφουν μέρος ή το σύνολο των
οργανοληπτικών του στοιχείων.
Χωρίς
«ψαρίλα»
Λόγω της ταχείας απορρόφησης των
Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με τη μορφή των φωσφολιπιδίων, οι κάψουλες O-KRILL
3™ δεν αφήνουν επίγευση ή οσμή ψαριού.
Το
πλεονέκτημα της ασταξανθίνης
Η φυσικά ευρισκόμενη ασταξανθίνη
στο O-KRILL 3™ είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνει τις ελεύθερες
ρίζες, υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία και δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο
χρώμα. (15,16). Επίσης, διατηρεί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαίου,
επειδή λειτουργεί ως συντηρητικό.
Τα
οφέλη της χολίνης
Η χολίνη
είναι ένα σημαντικό θρεπτικό στοιχείο. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε
ηπατική και εγκεφαλική δυσλειτουργία καθώς και αδύνατη μνήμη. Οι χορτοφάγοι και
όσοι υπερκαταναλώνουν αλκοόλ έχουν αυξημένο κίνδυνο έλλειψης. Η χολίνη
συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων και της ομοκυστείνης.
O-KRILL 3 Vs Ιχθυελαια
Το O-KRILL 3
υπερτερεί έναντι των ιχθυελαίων σε πολύ βασικά σημεία τα οποία είναι τα
εξής:
1. Μεγαλύτερη απορρόφηση και αφομοίωση
Αφομοιώνεται κατά 45% περισσότερο από τα ιχθυέλαια, λόγω των
φωσφολιπιδίων που εμπεριέχει. Τα Ω-λιπαρά οξέα (EPA/DHA) στο Krill Oil είναι
δεσμευμένα στα φωσφολιπίδια, ένα σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών,
και γι’ αυτό το λόγο απορροφώνται πολύ γρήγορα. Αντιθέτως, τα λιπαρά οξέα στα
ιχθυέλαια είναι σε μορφή τριγλυκεριδίων και απορροφώνται πολύ πιο αργά.
2.Το πλεονέκτημα του αντιοξειδωτικού ασταξανθίνη
Το Krill Oil είναι πλούσιο στο
φυσικά ευρισκόμενο αντιοξειδωτικό ασταξανθίνη, η οποία δεν υπάρχει στα
ιχθυέλαια. Η φυσικά ευρισκόμενη ασταξανθίνη στο O-KRILL 3™ είναι ισχυρό
αντιοξειδωτικό, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, υποστηρίζει την
καρδιαγγειακή υγεία και δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.
3. Χωρίς ψαρίλα
Το O-KRILL 3 δεν έχει ρεψίματα
που μυρίζουν ψαρίλα ενώ αντίθετα τα ιχθυέλαια έχουν. Λόγω της ταχείας
απορρόφησης των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με τη μορφή των φωσφολιπιδίων, οι
κάψουλες O-KRILL 3™ δεν αφήνουν επίγευση ή οσμή ψαριού.
4. Οικολογική μέθοδος συγκομιδής- όχι υπεραλίευση
Άλλο ένα σημείο υπεροχής του
O-KRILL3 σε σχέση με τα ιχθυέλαια αφορά στην οικολογία και στην προστασία του
περιβάλλοντος. Το O-KRILL 3™ προέρχεται από krills αλιευμένα στα αμόλυντα νερά
της Ανταρκτικής χρησιμοποιώντας μια πιστοποιημένη κατά MSC οικολογική μέθοδο
συγκομιδής. Αυτή διασφαλίζει ότι τα krills θα παραμείνουν ένας πολύτιμος
φυσικός πόρος διαθέσιμος στις μελλοντικές γενιές. Αντίθετα η παραγωγή των
ιχθυελαίων οδηγεί στην υπεραλίευση ψαριών με ότι αυτό συνεπάγεται.
5. Υποβάλλεται στην ελάχιστη δυνατή επεξεργασία
Το O-KRILL 3 είναι φυσικό, 100%
αγνό και αναλλοίωτο, δεν έχει υποβληθεί σε σκληρές επεξεργασίες που θα
κατέστρεφαν μέρος ή το σύνολο των οργανοληπτικών του στοιχείων και
παρασκευάζεται στον τόπο συγκομιδής του, σε αντίθεση με τα ιχθυέλαια.